tesa® professionele maskeringstape
Welke tape is geschikt voor welk project?

Welke tape is geschikt voor welk project?

Of een tape op een bepaald oppervlak goed blijft zitten en zonder sporen achter te laten kan worden verwijderd, is afhankelijk van de kleefkracht van de tape en van het oppervlak. Maar welke tape is het best geschikt voor welk oppervlak?Tapes voor het beschermen van oppervlakken en markeren werkgebieden, zowel binnen als buiten

Het kiezen van de juiste tape hangt van een aantal factoren af:

  • Het oppervlak dat beschermd moet worden (bijvoorbeeld: hechting aan het oppervlak en de weerstand van het oppervlak tegen kleefkracht; chemische en mechanische invloeden; glad, ruw, gestructureerd)
  • De beoogde gebruiksduur
  • De beoogde toepassing (bijvoorbeeld: pleister- of stucwerk, coating)
  • Gebruik binnen of buiten (bijvoorbeeld: bestendigheid tegen temperatuur, verwering, uv-straling)
read more

Voorwaarden voor hechting

tesa® professionele maskeringstapes
tesa® professionele maskeringstapes

Voor voldoende kleefkracht moet het te maskeren oppervlak droog en volledig vrij zijn van stof, olie en vet.
Tape kan worden gebruikt (aangebracht, verwijderd) bij een temperatuur van +5 °C (41 °F) tot +40 °C (104 °F). Als de tape eenmaal is aangebracht kunnen de temperaturen hoger of lager dan dit bereik zijn.
Als je tape wilt aanbrengen bij temperaturen beneden +5 °C (41 °F) of boven +40 °C (104 °F), dan moeten er speciale tapes worden gebruikt. Als het te maskeren object naar verwachting zal worden blootgesteld aan aanzienlijk hogere temperaturen (bijvoorbeeld boven +60 °C of 140 °F) terwijl de tape al is aangebracht, zijn er speciale maatregelen nodig, zoals het gebruik van speciale tapes (zoals die met acrylaatkleefstoffen), dubbele maskering en dergelijke.
Tapes met acrylaatkleefstoffen zijn meestal uv-bestendig en geschikt voor hogere temperaturen.
Als er ook nog mechanische belasting is, wordt geadviseerd een extra tape te gebruiken, zoals een laag pvc-tape bovenop de temperatuurbestendige, uv-stabiele tape. Lees voor uitgebreide informatie de technische gegevensbladen die door de fabrikanten van de tape worden gepubliceerd.
Wanneer je tapes buiten wilt gebruiken, moet je controleren of de tape die je gebruikt, bestand is tegen neerslag en vocht.